SUPER FANTASY ile Röportaj! (Interview)

Herkese merhaba! Choicelate MAG olarak yeni röportajımızla karşınızdayız. Bu sefer size Japonya'dan sesleniyoruz. Konuğumuz SUPER FANTASY.

SUPER FANTASY 2017 yılında çıkış yaptı. Şarkılarında peri masallarını konu alan grup bu masalları 3 farklı şekilde anlatarak değişik bir tarz sunuyor. Alt grup THE HEROES masalın iyi tarafını anlatırken THE VILLIANS ise kötü açıdan masalı size yorumluyor. SUPER FANTASY olarak ise masalı mutlu sona kavuşturuyor. Şu an Haku, Ruka, Ryoga, Tsubasa, Yuto ve Yamato ile yoluna devam eden SUPER FANTASY ile röportajımızı okurken iyi eğlenceler diliyoruz.


1. Merhaba! Öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkürler! Choicelate MAG takipçileri için kendinizi tanıtır mısınız? 

 

HAKU: SUPER FANTESY, peri masalı dünyasına dalabileceğiniz ve mutlu sonu elde etmek için çalışıcağınız YENİ bir eğlence projesidir.

 

2. SUPER FANTASY, THE VILLIANS ve THE HEROES isminde 2 alt gruptan oluşuyor. Bu alt grupların hikayesi nedir? Üyelerin THE VILLANS mı yoksa THE HEROES’ta mı olacaklarını neye göre belirleniyor? 

 

RUKA: Bir hikayeyi üç şarkının birleşimi ile ifade ediyoruz. THE VILLAINS, hikayenin karanlık tarafını anlatırken, THE HEROES, hikayenin aydınlık kısımlarını anlatıyor. Ve en sonunda, SUPER FANTASY'nin tamamı hikayenin mutlu sonunu gösteriyor oluyor. Bir kişinin THE HEROES veya THE VILLIANS tarafına ait olduğu, kişinin sahip olduğu potansiyel ile belirleniyor!

 

3. Son EP’niz Rapunzel’deki bütün şarkılar çok güzel ve hepsinde Rapunzel’i farklı şekillerde anlatıyorsunuz. Şarkıların hikayelerinden bize bahseden misiniz? 

 

YUTO: Aslında, üç şarkıyı dikkatlice dinlerseniz, içinde aynı melodinin gizlenmiş olduğunu bulacaksınız. Bu aslında Rapunzel'in gizli sihirli şarkısı. Lütfen onu arayın.


4. Üyeler şarkı yazma yada beste yapma işinde nasıllar? İleride her şeyini sizin hazırladığınız bir albüm hazırlama gibi bir planınız var mı? 

 

HAKU: Yapımcımız SUPER FANTASY’nin bestelerini ve şarkı sözleri için dikkatlice çalışıyor. Üyelerimiz ise koreografilerin hazırlığında yer alıyor. Hayallerimden biri de bir gün orijinal bir peri masalı oluşturmak.

 

5. Grup olarak konserlerle ve üyelerin doğum günlerini kutlamak için pek çok kez sahneye çıkıp hayranlarınızla buluşuyorsunuz. Sahne hazırlıklarınızı nasıl yapıyorsunuz? Her üyenin sahneye çıkmadan önce yaptığı belli bir rutin var mı? 

 

TSUBASA: Her zaman yanımızda bir şan veya dans öğretmenimiz olmadığı için, şarkı ve dansları detaylı bir şekilde kontrol etmemiz ve performansımızı kendimiz değerlendirmemiz ve kendimizden memnun kalana kadar dans etmemiz gerekebiliyor.

Konser öncesi ritüeli konusunda, performansın hemen öncesinde tüm üyeler bir daire oluşturur ve heyecanlanmak için 'Biz SUPER FANTASY'yiz' deriz.

 

6. İleride başka ülkelerde de konser verme gibi bir düşünceniz var mı? Varsa hangi ülkeleri ziyaret etmek istersiniz? 

 

RYOGA: Japonya dışında performans yapma planım yok, ama Amerika'ya gitmek isterim! Bir kez Amerika'ya gittim ve sokaklarda ve şehirde canlı performansları görünce, bu eğlence dolu bir ülke olduğunu düşündüm ve Amerika'da performans yapmak istedim.

 

7. Çıkış yaptığınız ilk günden beri peri masalı temasıyla devam ediyorsunuz. Albüm kapaklarınız, fotoğraf çekimleriniz, hepsi çok masalsı. Bir peri masalı içinde yer almanız gerekseydi hangisini seçerdiniz? Ve neden o peri masalını seçerdiniz? 

 

YUTO: Küçük Deniz Kızı hikayesi.Okyanus dünyasının bir sakini olmak ve şarkılar söyleyerek okyanusta özgürce yüzmek istiyorum.

 

YAMATO: Kırmızı başlıklı kız hikayesinin içine dalmak isterdim. Dünya çapında ünlü bir hikaye ve küçükken resimli kitabını çok kez okumuştum. O hikayenin anlattıklarını yansıtmak isterdim.

 

8. 2023 yılını geride bıraktık ve yeni bir yıl yeni umutlar demek. 2024 için en büyük dileğinizi bizimle paylaşır mısınız? 

 

RYOGA: 2023 yılında pek çok zorluk çektik ancak çabalarımız ve deneyimlerimizle üstesinden geldik. 2024 için, kazandığım deneyimlerden yola çıkarak daha çok çalışmak ve en iyisini yapmak istiyorum. Ve büyük bir sahnede performans sergilemeyi!

 

YAMATO: 2023 benim için önemli bir yol oldu çünkü müzikal aktivitelerime başladım. Stajyer ve destekleyici üye olarak yer aldığım SUPER FANTASY’de resmi olarak çıkış yaptım. 2024 yılında, bugüne kadar biriktirdiklerimi kullanarak çok sayıda canlı performans sergilemek ve böylece daha fazla insanın sevdiğim SUPER FANTASY ile tanışmasını sağlamak istiyorum.


9. Japonya Türkiye’de animeleri, müziği, yemekleri ve daha pek çok şeyiyle meşhur. Bu yüzden okuyucalarımıza anime, şarkı ve mutlaka denemeliler dediğiniz bir yemek önerir misiniz? 

 

YUTO: Yu Yu Hakusho, Netflix'te live-action serisine dönüştürüldükten sonra yeniden popüler hale geldi! Şarkı olarak Ado ve Vaundy tarafından yapılmış "Backlight"I önerebilirim. Bu şarkı Ado’ya ait ve Uta karakteri tarafından One Piece Film Red filminde yer aldı. Denemeniz gereken tavsiye edebileceğim yemek "Akashiyaki"! Sanırım "Takoyaki" meşhurdur, bu yüzden Japon dashi kültürü ile takoyakinin füzyonunu denemenizi isterim.

 

RUKA: Benim önerdiğim anime Dragon Ball! Birçoğunuzun bildiği gibi, gözlerinizi heyecan verici savaşlardan ve heyecan verici gelişmelerden alamıyorsunuz.

Şarkı olarak Gen Hoshino'nun "Pop Virus" şarkısını seviyorum!

Yemenizi istediğim yemek omurice (omletli pilav)! Batı ve Japon kültürünü birleştiren süper lezzetli bir yemek!

 

10. Peki sizin Türkiye hakkında bildiğiniz şeyler var mı? :) 

 

HAKU: Türkiye hakkında çok şey bilmiyorum, bu yüzden Türkiye hakkında daha çok şey öğrenmek istiyorum.

Her şeyden önce İstanbul'a gidip otantik kebap yemek istiyorum!

 

TSUBASA: Japonya ile bağlantılı Türk kültürüne ait şeyleri düşünürsem Türk dondurması ve kebaplar geliyor aklıma!

Japonya’da bulamayacağınız farklı bir doku var. Ve eve giderken yolumun üzerinde olan bir kebap arabası var. Bazen oradan kebap alıp yiyorum!

 

11. Son olarak Türkiye’deki J-Pop severlere söylemek istediğiniz bir mesajınız var mı?

 

HAKU: SUPER FANTASY herkesin bildiği peri masalları hakkında şarkılar söylüyor! Müziğimiz hakkında kendimize çok güveniyoruz, bu yüzden lütfen bizi dinleyin.

 

Bir gün Türkiye’de performans sergilemek için can atıyoruz ve o zamana kadar size en iyi şarkıları sunmaya devam edeceğiz!



SUPER FANTASY'nin Sosyal Medya Hesapları

Instagram: superfantasy_fv
Twitter/X: @superfantasy_fv
YouTube: @SUPERFANTASY


Röportaj ve Çeviri: Kübra Özdemir



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski