J-Rock grubu Arakezuri ile Röportaj! (Interview)

Choicelate MAG'den herkese merhaba! Japon rock gruplarıyla ilgiliyseniz bu röportaj sizin için!

2017 yılında, farklı gruplarla çaldıktan sonra bir araya gelen Arakezuri'nin vokali Shunma Shirai, kendisi ve grup hakkındaki sorularımızı yanıtladı. İyi okumalar!


1. Merhaba! Röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz! Öncelikle kısaca kendinizi tanıtır mısınız? 

Merhaba, grubumuzu bulduğunuz için teşekkür ederiz! Ben Shunma Shirai, 4 kişilik bir rock grubunun, aynı zamanda bir kahramanın hikayesi olan Arakezuri’nin vokaliyim. Seyircilerle birlikte söyleyebileceğim şarkılar ve performanslar benim için çok değerli.

 

2. Üyelerin müziğe başlama hikayesini öğrenebilir miyiz? Ne zaman ve nasıl müzikle ilgilenmeye, müzik aleti çalmaya başladınız?

 

Ebeveynlerim bir müzik grubunda çalıyordu bu yüzden müzik aletleriyle çok fazla etkileşimim oldu ve gitar çalmaya başladım. Okuldaki son sınıf öğrencilerinin performansını izlemeye gittiğimde kendi şarkılarımı yasmak ve bir grup kurmak istediğimi anladım.

 

3. Peki Arakezuri nasıl bir araya geldi? Grup nasıl oluştu?

 

Üyelerin çoğu geçmişte başka gruplarda çalıyorlardı ve grup, kendi çaldıkları grupları dağılmış olan arkadaşlarla beraber kuruldu. Bu arkadaşlar grupları dağıldıktan sonra bile müzilk yapmaktan vazgeçmeyen insanlar.

 

4. 7 seneden beri müzik yapan bir grup olarak başlangıçtaki Arakezuri ile şimdiki Arakezuri arasındaki en büyük fark sizce ne?

 

“Yaratmak istediğimiz canlı performans imajı”nın eskiye göre tamamen değiştiğini söyleyebilirim. Eskiden sadece şarkıları dinleyicilere ulaştırırken, şimdi dinleyicilerin şarkılara eşlik etmesini, alkışlamasını ve canlı performansa katılmasını sağlayarak mesajımızı iletmeye çalışıyoruz.

 

5. Şarkılarınızın çoğunda bestesi ve söz yazarı olarak vokaliniz Shunma Shirai’nin imzasını görüyoruz. Bu kadar üretken olabilmek harika ama aynı zamanda da zor olmalı. Şarkıları hazırlarken nelerden ilham alıyorsun? 

 

Şarkıların sözleri çoğunlukla canlı performanslarda sahnede konuştuğumuz konulardan geliyor. Şarkı yazmak için zorlandığım zamanlarda da çok farklı müzik türlerini dinlemeye çalışıyorum.



6. Çıkış yaptığınızdan bu yana yayınladığınız pek çok şarkı var. Bu şarkılar arasında en sevdikleriniz hangileri ve neden?


Hero (ヒーロー). Çünkü bu şarkı bestelendiği anda, Arakezuri'nin nasıl bir grup olduğunu tanımladığı gerçeğinden çok etkilendim. Bu bizim dönüm noktası şarkımız.

 

7. Önümüzdeki 2 ay için yoğun bir konser programınız var gibi görünüyor. Konserlere hazırlık süreciniz nasıl? Biraz bahseden misiniz?

 

O gün atmosferin nasıl olacağını, insanların ne düşüneceğini ve hissedeceğini hayal etmeye çalışıyorum ve setlisti vb. oluşturmaya çalışıyorum. Hepsinden önemlisi, eğlenmeye çalışıyorum!

 

8. Japonya haricinde de başka ülkelerde konser verme gibi planlarınız var mı? Eğer varsa hangi ülkeye gitmek istersiniz?

 

Şu anda yurtdışı tur planımız yok, ancak Japon şarkılarına ilgi duyan pek çok insan olduğunu sık sık duyuyorum, bu yüzden bir gün oraya gitmeyi umuyorum, tabii ki Türkiye'ye!

 

9. Bize Türklerin mutlaka bilmesi gereken, Japonya hakkında tek bir bilgi vermeniz gerekse ne söylersiniz?

 

Umarım Japonya'da ulusal bir grup haline gelecek olan Arakezuri'den haberdarsınızdır:)

 

10. Son olarak Türkiye’deki Japon müziği hayranlarına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

 

Müzik, her durumda, icra edecek insanlara, dinleyecek insanlara ve onu destekleyecek insanlara ihtiyaç duyar. Umarım birlikte müzik yapmaya devam edebiliriz. Arigato!


Arakezuri'nin Sosyal Medya Hesapları
YouTube: @Arakezuri
Instagram: arakezurishiga



Röportaj ve Çeviri: Kübra Özdemir

 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski