MCND ile Röportaj! (Interview)

Merhaba! Choicelate MAG yine karşınızda ama bu seferki misafirimiz çok büyük. Uzun süre sonra İstanbul'da konser oluyor ve MCND dedikleri gibi taş üstünde taş bırakmayacak gibi görünüyor! 

2020 yılında Castle J, BIC, Minjae, Huijun ve Win ile çıkış yapmış, muhtemelen bir çoğumuzun duyduğu "Ice Age", "Crush" ve pek çok hit parçaya imza atmış MCND ile son albümleri ODD-VENTURE ve Avrupa turnesi hakkında kısa bir röportaj yapma fırsatı bulduk. Turne esnasında yoğunluklarına rağmen detaylı cevapları bizi aydınlatadan ve İstanbul konseri için heyecanlandıran gruba çok teşekkür ediyoruz! İyi okumalar!

MCND konserine hala biletiniz yok mu? Bilet linki: somewhere.show/mcnd-istanbul


1. Öncelikle sizi yeni tanıyacak hayranlar için MCND'nin cazibesinin ne olduğundan bahseder misiniz? MCND kimdir?


Castle J: MCND'nin rap, performans ve vokalin hiçbir yönünü dışarıda bırakmayan bir grup olduğuna inanıyoruz. Gücümüzün ve çekiciliğimizin enerjimiz olduğunu söyleyebilirim. Sahnede güçlü ve karizmatik bir enerji, sahne dışında ise eğlenceli ve neşeli bir enerji gösterebiliyoruz.


BIC: Bence MCND en çok sahnede parlıyor ve performans, sahne kalitesi ve hakimiyet açısından yerimizin doldurulabileceğini sanmıyorum. Beş üyemiz de çok çekici, bu yüzden birçok farklı giriş noktamız var. Hayranlarımızın da performansımıza ilgi göstereceğini umuyoruz.


2. 1 yıl 4 aylık aranın ardından beşinci Mini Albümünüz 'Odd-Venture' ile geri dönüş yaptınız. Adeta beraber çıktığımız bir macera hissi yaratan bu albümünüzün temasından ve yapım aşamasından bahseder misiniz?


Minjae: Bu albümde işlenen tema MCND'nin kendi macerası. Albümdeki 7 şarkı ve müzik videolarının hepsi macera ile bağlantılı. Müzikte ve kliplerde, asla pes etmeme ve yeni mücadelelere devam etme tutkumuzu ve hırsımızı tam olarak hissedebilirsiniz.


Huijun: Bu bizim bir yıl dört ay sonra çıkardığımız ilk albüm olduğu için taş üstünde taş bırakmadık. Bu albüm aynı zamanda tüm üyelerin elleriyle yaratıldı. Özellikle albüme adını veren "ODD-VENTURE" parçası "Pop Star "dan sonra bir kez daha tüm üyeler tarafından yazıldı. Üyelerle yapılan tartışmalar sonucunda ortaya çıktığı için daha anlamlı bir albüm oldu.


3. 'Odd-Venture Tour 2024' için sizi tebrik ederiz. Tur boyunca hedefleriniz ve edinmek istediğiniz deneyimler neler? Tur boyunca nasıl bir MCND göstermek istiyorsunuz?


Minjae: MCND zaten bir kez Avrupa turnesine çıktı ve hayranlarımızdan gelen büyük enerji ve tepkiyi hatırlıyoruz. Geri döndüğümüzde, MCND'nin sahnede iyi performans gösteren ve sahne için deli olan bir grup olduğunu bir kez daha kanıtlamak istiyoruz.


Huijun: Amacımız bu turne ile bir üst seviyeye çıkmak. Çıktığım her turnede bir insan olarak büyüdüğümü hissediyorum. Seyirciyle nasıl iletişim kuracağımı ve bir gösteriyi nasıl yöneteceğimi yaptığım birçok performans sayesinde öğrendiğimi düşünüyorum. Bu deneyimler albümde ve MCND'nin tüm faaliyetlerinde kendini gösterdi. Umarım bu turne bizim için bir başka öğrenme deneyimi ve seyirciyle birlikte keyif alabileceğimiz bir performans olur.


4. Hayranlarınızı 'Odd-Venture Tour 2024'da neler beklediğine dair spoiler verebilir misiniz? Sahnede en çok eğleneceğinizi düşündüğünüz şarkınız hangisi?


Castle J: Bu Avrupa turnesinin adı 'ODD-VENTURE TOUR 2024' olduğu için son mini albümümüzden 5 parça hazırladık. Albüme adını veren "ODD-VENTURE" parçasının yanı sıra daha önce hayranlarımıza hiç sergilemediğimiz "Run", "Cruise" ve "Loosen Up" ilk kez sahnede söylenecek. Hayranlarımızın beğenip beğenmeyeceğini ve nasıl tepki vereceklerini görmek için çok gergin ve heyecanlıyız.


Win: Açıkladığımız şarkılar arasında 'BLOW' ve 'PLAYER' da turnede ilk kez seslendirilecek. Önceki turnelerden farklı olarak hayranların keyif alabileceği şarkılar bulmak için üyelerle birlikte çok çalışıyoruz. MCND bu turne için çeşitli ve zengin bir set listesi hazırlamak için çok çalıştı, bu yüzden lütfen dört gözle bekleyin.


BIC: 'CRUSH'tan 'ICE AGE'e kadar tüm şarkılarımızın canlı olarak söylendiği zaman daha enerjik ve keyifli olduğuna eminim, özellikle de benim en sevdiğim şarkı olan '#MOOD'. Diğer tüm şarkılarımız akılda kalıcı ve hayranlarımızla birlikte söylemek için eğlenceli ama bence "#MOOD" bizi daha enerjik hissettiriyor ve kim olduğumuzu temsil ediyor gibi hissediyorum, bu yüzden ona çok bağlıyım.


5. 30 Ocak'ta İstanbul'da konser vereceksiniz hayranlar bu konser için çok heyecanlı. Daha önce Türkiye'de bulundunuz mu? Türkiye hakkında neler biliyorsunuz? Türkiye'de neler yemek (kaymak, kebap, türk dondurması vs.) istiyorsunuz?


Win: Sanırım MCND Türkiye'yi ilk kez ziyaret ediyor ve ODD-VENTURE TOUR 2024 aracılığıyla sahnemizi sergileyeceğimiz için heyecanlıyız. Türk Gem’lerin performansımıza nasıl tepki vereceğini merak ediyoruz.


BIC: Türk yemeklerine çok aşina olduğumuzu düşünüyorum ve Türk yemekleri ile Kore'deki yerel yemekler arasındaki farkı çok merak ediyorum. Fırsatım olursa Kore'ye geri dönmeden önce kaymak, kebap ve Türk dondurması gibi Türkiye’nin çeşitli yemeklerinin tadını çıkarmak isterim.


6. Son olarak lütfen Türk hayranlarınıza bir mesaj bırakır mısınız?


Castle J: Sevgili Türk Gem, MCND olarak sizleri 'ODD-VENTURE TOUR 2024' ile selamlamak isteriz. Sizinle şahsen tanışma fırsatı bulduğumuz için mutluyuz ve sizinle tanışmak için sabırsızlanıyoruz. Bu turne boyunca birlikte eğlenceli bir sahne ve güzel anılar geçirmeyi umuyoruz, ayın 30'unda İstanbul'da görüşmek üzere!


BIC: Bence Türkiye'nin bu turneye geç katılması daha da anlamlı ve size MCND'nin nasıl bir şey olduğunu göstermek için sabırsızlanıyoruz. Yakında sahnede görüşmek üzere.


Minjae: Henüz merhaba deme şansımız olduğunu sanmıyorum, ancak desteğiniz ve bize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Bu performansın, desteğinizi geri ödememiz için fırsat zaman olmasını umuyoruz, bu yüzden lütfen MCND'nin müziğinin keyfini birlikte çıkarın.


Huijun: Türk Gem ile tanışacağımız için heyecanlıyız ve bize gösterdiğiniz tüm sevgi ve destek için teşekkür ederiz. Lütfen bu turneyi ve MCND'nin geleceğini dört gözle bekleyin.


Win: Bu turneyi Türk Gem’ler ile bitireceğiz ve tüm enerjimizi ve performansımızı göstereceğiz. MCND'nin performansını dört gözle bekleyeceğinizi umuyoruz.


MCND'nin Sosyal Medya Hesapları

Instagram: mcnd_official
Facebook: MCND
YouTube: @MCNDOfficial


Röportaj: Serdar Tikit
Çeviri: Kübra Özdemir



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski