DV.OL ile Röportaj! (Interview)

Merhaba! Choicelate MAG olarak 2. röportajımızla karşınızdayız. Bu seferki konuğumuz DV.OL.

DV.OL, DS Enterteinment altında çıkış yapmaya hazırlanan 5 kişilik bir K-POP erkek grubu. Dokyun, Louis, U, Sungjun ve  Sodam'dan oluşan grup dans ve pop temalarını; neşeli ve mutlu bir dokunuşla işlerken aynı zamanda üyelerin çeşitli cazibelerini ve yeteneklerini sergilemeyi amaçlar. 

DV.OL, K-POP sektöründeki enerjik ve canlandırıcı imajıyla hayranların mutlaka tanıması ve çıkışlarını sabırsızlıkla beklemesi gereken bir çaylak grup. Bu röportajla beraber DV.OL'u biraz daha yakından tanıyacaksınız!


1. İlk olarak grup isminiz 'DV.OL' ve fandom adınız 'OLIVE'nin anlamını sizi yeni tanıyacak hayranlar için açıklayabilir misiniz?

 

Grup ismi olan DV.OL(‘다올) Korece ‘Yaptığınız Her Şeyde Sizi Koruyan’ anlamına geliyor. Ayrıca İngilizce olarak V’yi ters çevirip A haline döndürüldüğünde 'Hayatımız Hakkında Hayal Etmek’ (Dreaming About Our Life) anlamına geliyor ve aynı zamanda hayata dair hayallerimizin daha 'Parlak'(Vivid) olmasını istediğimiz anlamına da geliyor.

 

Fandom ismi Olive, grup ismimiz DV.OL + Believe'den(Güvenmek) oluşan birleşik bir kelimedir ve grubumuza sürekli olarak güvenen hayranlarları ifade eder.

 

2. Predebut dijital single şarkılarınız 'Journey' ve 'Fight Forever'ı hepimiz çok sevdik. Özellikle 'Fight Forever' bana çok güç veren, bir yıldız gibi parlamamı mümkün kılan bir parça. Bu iki şarkının ana temasını bizimle paylaşır mısınız?

 

‘JOURNEY’ ile DV.OL'un yeni bir yolculuğa başlama heyecanını yansıtmaya çalışırken ‘FIGHT FOREVER’da ise zor zamanların üstesinden gelip ilerlemek ve aynı zamanda defalarca ışıl ışıl parlayacağımız anlar yaratmak istedik.

 

3. Yeni şarkınız  'Every Day Every Night' için  tebrik ederiz. Bu şarkınız hakkında bilgi verir misiniz? Kayıt esnasında anlatabileceğiniz bir anı olur mu?

 

Hayranlarımıza vermek istediğimiz mesajımızı içeren bir şarkı. Bu şarkı hayranlarımızla her an buluşma isteğimizi de içeriyor. Ayrıca birbirimize güvenme ve her zaman birlikte olma tutkumuzu da içinde barındırıyor.

 

Louis ilk kez rap yapmayı denedi ayrıca Sungjun ona birçok noktayı öğrettiği için Louis başarılı bir şekilde bir rappera dönüşme deneyimi yaşayabildi.

 

4. Fanlarınızın önünde sahneye çıkıp performans sergilemek için heyecanlı mısınız? En heyecanlı olan üye hanginiz?

 

Bütün üyeler mutluydu.

Hayranlarımızın önünde sahne almayalı uzun zaman olmuştu. Gerçekten istediğimiz şekilde bir performans sergileyebildiğimiz için çok mutluyuz.

 

5. 2024'te hangi tarz TV realite programlarına katılmak istersiniz? 

 

Gerçekten komik olan bir eğlence programında yer almak istiyoruz.

 

6. Dokyun, hayranlarına göstermek istediğin havalı yeteneklerin var mı? Havalı olarak gördüğün özel bir rol modelin var mı? Söylerken en çok havalı hissedeceğin cümleyi bizimle paylaşır mısın?

 

Ben de dahil olmak üzere DV.OL'un en büyük yeteneğinin pes etmemek ve tutkulu olmamız olduğunu düşünüyorum. Rol modelimiz de STRAYKIDS kıdemlimiz. DV.OL'un en havalı hissedebileceği cümle ise tıpkı ‘Journey’ başlıklı şarkımızda olduğu gibi "Olive’lerle birlikte Yolculuk"! (Journey with Olive’s)


 

7. Louis, daha önce bir kaç grupta daha aktif olarak şarkıcılık yaptın. Bu genç yaşına rağmen böylesine deneyimler kazanmak zorunda kalmak seni nasıl hissettiriyor? Seninle ortak hayale sahip insanlara motive edici bir kaç cümle söyler misin?

 

Dans etmeyi ve şarkı söylemeyi sevdiğim için küçüklüğümden beri sahnedeyim.

 

Yeni bir grup ile tanıtım yapmadan önce yine başarılı olup olamayacağım konusunda çokça düşündüm.

 

Beni destekleyen hayranlarım için kendime meydan okuyabildiğimi düşünüyorum. Her zaman pes etmeden kendimi geliştirmeye çok çalıştım. ‘Tutku ve umutla kendinize meydan okursanız, iyi sonuçlar alırsınız!’

 

8. U, ana dilin Çince'nin yanı sıra akıcı bir şekilde Korece konuşabildiğini hatta biraz Japonca ve İngilizcede bildiğini duyduk. Üyelerle konuşurken dil konusunda yaptığın komik bir hata var mı?

 

Öncelikle ingilizce konusunda iyi olduğum  tamamen bilinen bir yanlış anlaşılma. Hala ingilizce öğrenmeye devam ediyorum.

Japonca konuşma bilgim ise yalnızca aşırı basit bir iletişim kurabilecek seviyede.

Çince mi? Elbette konuşabiliyorum çünkü Çince benim ana dilim.

6 yılı aşkın bir süredir Kore’de yaşıyorum bu yüzden Korece'yi yeterince iyi konuşabiliyorum.

 

Dil hataları söz konusu olduğunda, bir hatadan ziyade bazen konuşma şeklimden dolayı komik durumlar ortaya çıkıyor.

 

9. Sungjun, yeşil sebzeleri hiç sevmediğini duyduk. Yeşil sebzelerle ilgili eğlenceli bir şarkı yapmak hiç aklına geldi mi? Bu konuda slogan olacak eğlenceli bir söz söyleyebilir misin?

 

Küçüklüğümden beri yemek konusunda seçici biriyim. Bir keresinde okul kantininde yemek yerken yemek artığı bırakmamam için ikaz edildim ve kendimi kalan sebzeleri yemeye zorladığım için kustuğumu hatırlıyorum.

 

Bu bir travmaya dönüştü ve daha seçici hale geldim. Sebzelerle ilgili bir şarkıyı diğer kelimeler ve cümlelerle karşılaştırarak bir şarkı yapmak eğlenceli olurdu. Sloganım şu şekilde... 'Sebzeler besin açısından zengindir, bu yüzden iyi beslenmek sizin için iyidir!’

 

10. Sodam, grubun maknaesi olmak nasıl hissettiriyor? Üyeler senle nasıl ilgileniyor? İkizin olduğunu biliyoruz. İkizin senin yerine geçseydi bunu ilk ve son hangi üyeler fark ederdi?

 

İkizim olduğu için ailemle beraberken en küçük benmişim gibi hissetmiyorum. Bu yüzden takımın maknesi olmak güzel ama aynı zamanda garip de hissettiriyor.

 

Louis'nin gözleri iyi olduğundan bunu hemen fark edecektir ve her zaman şapka taktığı için en son fark eden kişi U olacaktır.

 

11. Türkiye hakkında herhangi bir bilgiye sahip misiniz? Herhangi bir Türk yiyeceği yediniz mi yada yemeyi istediğiniz bir Türk yiyeceği var mı?

 

Türkiye'nin kültürel bir güç merkezi olduğunu bildiğim için, Türkiye'ye seyahat etmeyi ve DV.OL'u ln Türkiye'de performans gerçekleştirmesini çok istiyorum!

 

Sodam serpme kahvaltıyı, Dokyun ise pişmaniye'yi denemek istiyor. Sungjun Kore'de de meşhur olan Türk dondurmasını yemek istiyor. U kebapları, Louis ise salataları sevdiği için çoban salatasını denemek istiyor.

 

12. Türkiye zeytinleri(Olive'leri) ile meşhur bir ülke, sizi sevmek kaderimizde var. Türk Olive'lara kısa bir mesaj gönderir misiniz?

 

Türkiye ve Kore birbirinden çok uzakta. Bizi çok uzaklardan tanıyan ve destekleyen Türk Olive’ler sizi seviyoruz.

 

Bugün bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz. Lütfen her zaman birer yıldız gibi güçlü bir şekilde parlayın ve hayranların karanlık yollarına ışık olun.


DV.OL'un sosyal medya hesapları:
Youtube: @dvolofficial
Instagram: official_dv.ol
Twitter/X: @DVOL_official


Röportaj ve Çeviri: Serdar Tikit

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski