Güçlü Bir Vokal Jung Yong Hwa ^_^



  Evet size bu yazımda çoğumuzun yakından tanıdığı CN Blue'nun lideri Yong Hwa'dan bahsedeceğim. CN Blue grubunun dört üyesininde yeri bende ayrıdır. Ama en çok Yong Hwa'yı severim...O zaman ne duruyorum yazıma Yong Hwa'ya olan saygımı sunup başlayayım...




  Jung Yong Hwa 22 Haziran 1989 tarihinde Seul'da dünyaya geldi. Ama ailesi ile birlikte 1991 yılında Busan şehrinde taşındılar. Tekrar Seul'e yerleşmesi ise üniversite öğrenimi ile oldu.



  Aslında boyu pek kısa değil ama grubunda ki üyelerin çok uzun olmasından dolayı 1.80 boyu ile CN Blue grubunun en kısasıdır. (Bu bilgimiz buradan Koreliler kısa diyenlere gelsin)



  Üyesi olduğu CN Blue grubunun açılımı ''Code Name Blue'' şeklindedir ve Blue kelimesinin her biri bir üyeyii temsil eder. Yong Hwa'yı temsil eden harf ise Blue'nun e harfi yani ''Emotional'' (Duygusal) dır. 



Yong Hwa'nın grupta ki pozisyonları ; Ana vokal , Ana rapçi ,Grup lideri ve  Gitarist. Ayrıca grup üyelerinin çoğu gibi Yong Hwa'nın da ingilizcesi ve japoncası çok iyidir. (Çocuk daha ne yapsın)



Şimdi gelelim Yong Hwanın temel bazı özelliklerine A kan grubundandır. Dediğimiz gibi 1.80 boya ve 41-41 ayak numarasına sahiptir. 
Ailesi ise Annesi Babası ve bir abisinden oluşur.Gitar ,Klarnet ve piyano çalabilir. 
Müzik onun için bir meslek değil bir tutkudur. Ayrıca beat box ve taklit yeteneğinede sahiptir.



Eğer yeni Kore fanı iseniz Yong Hwa'yı tanımanız için size bir kaç ipucu vereyim. Yong Hwa'nın elinde kırmızı bir doğum lekesi vardır. 
Ve sol gözünün alt kapağında küçük bir bene sahiptir.



Gelelim Yong Hwa'nın oyunculuk kariyeri ;



İlk oyunculuk deneyimi çoğumuzun izlediği You are beautiful dizisiyle oldu.
İlk deneyiminden sonra ise Hearstring dizisinde ilk başrolünü kaptı.
Ve son olarak geçtiğimiz yıl Future Choice dizisinde yer aldı.



Bunların dışında pek çok reklamda oynadı, pek çok eğlence programına katıldı ve bir çok kere sunuculuk yaptı. Ayrıca çok kere çeşitli ödüller aldı.



Yong Hwa daha doğrusu CN Blue ilk çıkışlarını Japonya'da müzik gruplarında ve sokaklarda şarkı söyleyerek oldu. Asıl çıkışları yani Kore'de ki çıkışları ise 2010 tarihinde ''I am a loner'' 
ile oldu. Kore müzik sektörüne sağlam bir giriş yaparak bu sektöre tutundular.



CN Blue 4 yıllık kısa bir sürede 29 albüm&mini albüm&single yayınladı.
Yani uzun lafın kısası CN Blue muhteşem bir grup. Bunun başka açıklaması olamaz bir yılda bu kadar albüm çıkaramazdı. Konuyu yine saptırdım Yong Hwa'dan girdik birazdan Min Hyuk'dan çıkarsam şaşmayın :D 


Yong Hwa'nın sesi benim Kore camiasında vokal alanında en beğendiğim erkek sesi.
Çok dinlendirici bir sesi var. Aç ne yapıyorsan dinle ders çalışırken ,kitap okurken, yolculuk yaparken...



Ayrıca Yong Hwa bayanlarla düetlerde de çok başarılı. Juniel ile olan düeti tam bir şaheser dinleme yanında yat o kadar yani ^_^ (Günde en az 20 kere dinliyom:D)



Az kalsın unutuyordum Yong Hwa (SNSD) Seohyun ile birlikte çoğu fanın sevmediği ama benim eğlenceyle izlediğim We Got Married programına katıldı. Orada eğlenceli kişiliğini son zerresine kadar ortaya koydu :D (Bu arada WGM gerçek değil canlarım izlerken onu bir dizi gibi düşünün çünkü onları yönlendiren bir senaryo var her ne kadar red etselerde..)



Yong Hwa bu kadar yeteneğinin yanında bestede yazıyor. Can't Stop (mükemmel albüm) albümünde ki çoğu şarkıyı kendisi yazmış ve bestelemiştir. 


Yong Hwa'nın hayalinde ki kadın kendisi gibi olmalı , o bir performansa çıkmadan önce ona makyaj yapmalı ve krem sürmeli daha sonra eve yorgun geldiğinde ise masaj yapmalı. (Seul'da doğmuş da bu bildiğin Busan erkeği) Ayrıca yaptığı şakaları kaldırabilecek biri olmasını istermiş.



Yong Hwa'nın telefonla pek arası yoktur kim ona mesaj atarsa ona cevap verir. Yani çoğunlukla telefonunu üyeleriyle iletişim için tek kullanır.



Yong Hwa insanları sadece mutluyken değil yorgunken de mutlu etme potansiyeline sahiptir.
Kahkahası hiç durmaz ve sürekli çeşitli espiriler yapar.



Yong Hwa sadece grup üyeleriyle değil menejeri ilede çok samimidir ve her fırsatta onla şakalaşır... (Zavallı menejerimiz :D)


Yong Hwa dışarıda kılık değiştirip gezerken. İnsanlara CN Blue grubunu seviyor musun ? gibi sorular sormak istermiş. Bir gün yolda gördüğü bir kıza yine bu soruyu sormuş kız evet cevabını verince en çok hangi üyeyi sevdiğini sormuş. Daha sonra adını duyunca kıza kimliğini açıklayıp imzalı bir resmini vermiştir.



Yong Hwa'nın grupta en çok anlaştığı üye Jong Shin'dir sebebi ise onla beraber çok eğlenmeleridir. (İki koca bebek ^_^) Ayrıca Yong Hwa Jung Shin'i defalarca saçını kestirmesi konusunda engellemiştir. Onu konserlerde uzun saçla daha havalı durursun gibi cümlelerle kandırmıştır. Ama Jung Shin sonunda saçını kestirmiş oda fırsat buldukça onla uzun saç sana daha çok yakışıyordu deyip şakalaşır.




Yong Hwa geçmişte takılıp kalan ve geçmişte yaşanmış olaylara değer veren bir insandır. Örneğin Can't Stop albümünden bir şarkıyı lise 2'de onu red eden bir kıza olan duygularından oluşturmuştur.



Yong Hwa Min Hyuk'un odasına mümkün oldukça girmemeye çalışır çünkü Yong Hwa'nın onun odasını dağıttığını söyler ve asla yatağına uzanmasına izin vermez.(Zavallı Yong :D)



Yong Hwa Jong Hyun ile de iyi geçinir ikisinin 2 ortak noktası vardır. Birincisi ikisi de gitaristdir ve ikisi de Busan'da büyümüştür. 



Yong Hwa'ya bir röportaj'da bir kızın size en çok hangi yemeği yapmasını istersiniz sorusuna. Fark etmez aslında sevmediğim bir çok yemek var ama bir kız yapsa yerim sorun değil. (ahahaha Adamımız King ya)



Yong Hwa ne zaman evlenmek istiyorsun diye sorulduğunda '' Ne zaman istersem o zaman '' cevabını verir ve 2 çocuk ister . ^_^ Nasıl bir baba olmak istersin diye sorduklarında ise ''Arkadaş gibi bir baba'' cevabını verir...



Yong Hwa uyumadan önce müzik dinler ve şarkı söyler uyandığında ise ilk olarak kahve içer.
En sevdiği hayvan Kaplandır. Ve leopar desenli kıyafetleri çok sever.



En sevdiği spor türü basketboldur ve basketbol oynamayı çok sever. Ayrıca ileride basketbol temalı bir gençlik dizisinde de oynamak ister.



Vücudunda en çok gözlerini sever en sevmediği yeri ise ağzıdır.
Yong Hwa giyime çok özen verir ve şarkıcılığı bırakırsa modacı olmak ister.



Ve son olarak Yong Hwa çok iyi dansedemez. Ve bunu kendisinin eksiği olarak gördüğü için daha iyi dans etmek için hep çabalar... (Fıghting Yong Hwa)




Evet Yong Hwa hakkında bildiklerim ve uzun araştırmalarım sonucu çeşitli sitelerden derlediğim bilgiler bu kadar. Yong Hwa eşsiz sesi ve mükemmel oyunculuğu ile benim için 
Kore eğlence sektöründe ilk sıralarda yer alıyor. Umarım yazımı beğenirsiniz..



 Bir sonraki yazımda görüşmek üzere Hoşçakalın.. 



12 Yorumlar

  1. Cok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Yong Hwa aşkınaaaa :D Şaka bir yana iyi müzisyen bu adam o yüzden dinle dinle bıkmıyor insan :D

    YanıtlaSil
  3. çok gzel bir yazı olmuş. Yong Hwa gerçekten çok sempatik ve başarılı biri. Ayrıca şarkıları da süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum adamdan sempatiklik akıyor.. ^_^

      Sil
  4. Yong Hwa'yı zaten seviyordum. Sayende sevgim 10 katına çıktı. Bu arada çok güzel yazıydı eline sağlık ;))

    YanıtlaSil
  5. Eline saglik. Noonanin favorisi MinHyuk u da yazmani heycanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Noona aklımda hiç Min Hyuku yazmak yoktu ama senin için yazarım ileride ^_^

      Sil
  6. Yong tam anlamıyla mükemmel bir idol. Skandalı olmayan nadir kişilerden ve çok düzgün bir karaktere sahip. Yeteneklerine ve başarısına girmiyorum bile. İşte bu yüzden bu adama bayılıyorum ❤

    YanıtlaSil
  7. sebep ne bilmiyorum ama yong hwa yi ilk gördüğüm gun yani you are beautiful dan beri unutamiyorum baska birini onun yerine koyamıyorum. benim idolhm ornek aldigim insan. neyse butun bunlari biliyordum ama farkli farkli yerlerden degilde tek bur siteden butun bilgileri almak cok iyidi chukkae
    ^. ^

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski