Bir Drama Kraliçesi Park Shin Hye ^_^

  
Merhaba sevgili okuyucularım bugün sizlere kendimi bildim bileli fanı olduğum bir kraliçeden bahsedecem. Park Shin Hye...



  Park Shin Hye 18 Şubat 1990 tarihinde doğdu. Şu an ki genç yaşına rağmen çok çeşitli dizilerde oynadı. İlk çıkışını 2003 yılında Lee Seung Hwa'nın klibiyle yaptı. Yani oyunculuğa ilk adımını 13 yaşında daha bir çocukken attı.


  Park Shin Hye'nin biraz temel özelliklerinden bahsedelim. Shin Hye Güney Kore'nin Gwangju metropolitan city şehrinde doğdu. Park Shin Hye'nin kan grubu A'dır. Ailesi annesi , babası ve abisinden oluşuyor. Shin Hye 1.68 boyunda ve 45 kilo ağırlığında bir aktör.Ve bu yüzdende pek çok kere modellik yaptı.(Bildiğin manken)


Park Shin Hye ilk başlarda oyuncu ve model iken şimdi şarkıda söylemektedir. Ayrıca Shin Hye'nin dans yeteneği de yok sayılamıyacak kadar muhteşemdir.


2003'de çıkış yaptıktan sonra Lee Seung Hwa'nın ajansında dans ve müzik eğitimi aldı.
Yeteneği keşfedilince de oyunculuğa yönlendirildi.


İlk tam anlamıyla oyunculuğu Stairway to heaven  dizisiyle başladı. Bu dizide oynamak için seçmelerde daha oyunculuk eğitimi almadan 250 kişiyi eledi.(OMG) Bu dizi ile  döneminin en çok ödenen çocuk aktrisi oldu.


2004 yılında ise ilk başrolünü kaptı. 2006 yılında Japonya-Kore ortaklığıyla yayınlanan 
Tree of heaven dizisiyle uluslararası sadık bir fan kitlesine sahip oldu.


Daha sonra Evil Twin adlı bir korku filminde yer aldı.2007 yılında 50 bölümlük bir aile dizisinolan Kimcheed Radish Cubes'de başrol oldu ve en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu. 
2008 yılında Goong S dizisinde yer aldı.


2009 yılında ise oyunculuğunun dönüm noktası olan You are beautiful dizisinde yer aldı.
Bu yapım ile uluslararası fanları daha da çoğaldı ve Kore'nin en genç Hallyu yıldızlarından oldu.
(Erkeklik bile bir kıza bu kadar mı yakışır)




2010 yılında Hayate the combat butler adlı Tayvan dizisinde yer aldı. Aynı yıl Cyrano ; Dating agency filmi ilede ününe ün kattı.


2011 yılında Yong Hwa ile ikinci yapımı olan Hearstring dizisi ile bir çok ödül aldı
 ve bu dizi tüm Asya'da hit oldu.(Favori PSH dizim)



2012 yılında Miracle in cell no 7 filminde oynadı bu film gişe rekorları kırdı.
(Çok üzücüydü ya bu film :/)
 Onun ardından Flower boy next door dizisinde başrol olarak yer aldı.
(Enrique sayesinde gülme krizine girmiştim bu dizide kkk)



2013'ün ikinci yarısında ise dev oyuncu kadrosu ile dikkat çeken Heirs dizisinde oynadı ve ününe ün kattı.






2014 yılında ise daha hiç bir Royal Tailor adlı filmde yer alacak filmin çekimleri hala sürüyor...


Evet biraz sıkıldınız ve yoruldunuz farkındayım. Ben yazarken siz okurken yorulduk birde onu düşünelim bu dizilerin filmlerin hepsinde oynadı ve kim bilir ne kadar yoruldu ve ne emekler harcadı...


Şimdi Park Shin Hye hakkında pek bilinmeyen veya az bilinen bilgilere değinelim..


Park Shin Hye çekimlerde heyecanlanmamak için çekimlerden önce iyi bir uyku çeker 
ve bir çok şey düşünür. Böylece drama çekimine daha hazırlıklı başlar.


Park Shin Hye'nin oyunculuğundan ve yoğun çalışmasından dolayı yapamadığı için pişman olduğu konular aile bireyleri ile tatil yapamaması , arkadaşlarıyla az zaman geçirmesi ve uzun bir ilişkisi olmamasıdır.


Park Shin Hye'nin denemek istediği yer almak istediği yapımlar aksiyon veya yürek burkan bir aşk hikayesidir.(Farklı yapımlar istiyor)


Park Shin Hye'nin ideal tipi biraz nazik biraz erkeksi biraz çocuklar gibi ve derinlemesine düşünen bir tiptir. Yani daha olgun erkeklerden hoşlanır.


Park Shin Hye'nin hobileri bowling yapmak , bisiklete binmek ve su kayağıdır.


Park Shin Hye gelecekte dalış konusunda daha profesyonelleşmek istiyor. Dalış lisansı olmasına rağmen gelecekte çok yüksek bir yerden dalış yapmak istiyor.(Sporcuyuzda)


Park Shin Hye Kova burcudur. Ve Çin astrolojisine göre ise at burcudur.
(Bende Kovayım ki ^_^) 


Ayrıca Shin  Hye'nin Yoy are beautiful ve Hearstring dizilerinde çeşitli OST'lar seslendirmiş ayrıca 2'de single çıkarmıştır...



Park Shin Hye hakkında araştırıp derlediğim bilgiler bu kadar.. Umarım bilgilendirici ve eğlenceli bir yazı olmuştur. Hoşçakalın... ^_^


7 Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Evet çıkış yapmadan Park Shin Hye oyuncu olarak değil bir idol olarak yetiştirildi bu yüzdende iyi dans ediyor ve iyi şarkı söylüyr ^_^

    YanıtlaSil
  3. genç yaşına rağmen çok iyi bir çıkış yakaladı ve zirvelerde yerini aldı. Park Shin'i çok seviyorum. ona en iyi yakıştığını düşündüğüm ve sevdiğim dizisi Heartstrings. yeni dizi ve filmlerini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık,çok güzel bir yazı olmuş.Fakat bende katkıda bulunayım istedim.Park Shin Hye'nin 2014 yılında Lee Jong Suk ile Pinocchio adında bir dizisi çıktı.Ben izledim ve bayıldım.Size de tavsiye ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerinizi için teşekkürler zaten beğenerek izlediğim bir yapım Pinnochio ilerleyen günlerde onun yazısıda gelecek :))

      Sil
Daha yeni Daha eski